Ajankohtaista

Kevätkonsertti

Tervetuloa kevätkonserttiimme maanantaina 6.5.
kello 18.30.
Paikkana konsertille on tällä kertaa Annantalo

Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka olivat meitä kuuntelemassa; tupa oli täynnä, ilmeet iloisia ja tunnelma innostunut puolin ja toisin!

Joulukuun 1. päivänä lauletaan joululauluja ja tammikuussa sitten kuoron 80-vuotisjuhlakonsertti.

Tuo pehmeitä paketteja

Pehmeät paketit on vihdoin saatu taltioitua, videon muodossa. Lue lisää blogistamme!

Tule joulu jongertele -yhteislaulukonsertti

Kullervo-kuorolla on repertuaarissa iso määrä joululauluja. niin tuttuja kuin vähän harvinaisempiakin. 
Tule kanssamme laulamaan tuttuja joululauluja ja kuuntelemaan kuoron esityksiä harvemmin kuulluista lauluista itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Käpylän työväentalolle klo 18-20. Myynnissä myös kuorolaisten kutomia sukkia ja lapasia sekä kotona leivottuja jouluisia herkkuja.
Lippuja ovelta, kuorolaisilta sekä lippukaupastamme.

Kuorojen kierros

Torstaina 24.8. Helsinki täyttyy taas innokkaista laulajista!
Senaatintorin suurkuoron jälkeen kuorot jalkautuvat omille minikeikoilleen.
Kullervo-kuoro esiintyy klo 20 Ateneneumin taidemuseon takaportailla (Ateneuminkujalla) ja tuntia myöhemmin klo 21 Ravintola Casa Largossa

Kevätkonsertti 2023

Tervetuloa kalevalaisiin Pohjolan häihin ja muihin keväisiin juhlatunnelmiin Hakasalmen huvilaan maanantaina 22.5.2023

Esitämme kaksi samasisältöistä kevätkonserttia, ensimmäinen klo 18-19 ja jälkimmäinen 19.30-20.30.
Sään salliessa myös yllätysnumero pihanurmella.

Lipun hinta 20 € aikuiset ja 10 € lapset. 
Lippukauppa

Konsertin tuotolla kuoro mahdollistaa aktiivisen harjoittelun.

Avoimet harjoitukset

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT
avoimiin harjoituksiin seuraamaan harjoitteluamme kohti kevätkonserttia!

LIITY JOUKKOOMME LAULAMAAN,
joko vain näiden harjoitusten ajan tai pysyvästi yhtenä kullervoisista (koelaulun kautta)! Otamme mielellämme uusia laulajia iloiseen joukkoomme!

Kullervossa on tilaisuus laulaa sekakuorojen standardi- valtavirrasta poikkeavaa, uutta ja osin pelkästään meille sävellettyä ja/tai meidän tarpeisiimme sovitettua musiikkia, perinneohjelmistoa myöskään tyystin unohtamatta. Tällä hetkellä työn alla kevätkonserttia varten on mm. taiteellisen johtajamme Heikki Valpolan ensimmäisenä suurempana kokonaisuutena Kullervolle n. 40 v. sitten säveltämä Kalevalan ja Kantelettaren teksteihin perustuva laulusarja Aika on iloita meidän.

Kultainen nuottiavain

Kullervo-kuoron taiteellinen johtaja Heikki Valpola yllätettiin 10.12.2022 Kultaisella nuottiavaimella tunnustuksena ansioistaan kuoromusiikin hyväksi.
Ansiomerkin jakoi Sanna-Mari Holma Työväen Musiikkiliiton Uudenmaan piiristä. Musiikkiliiton 101-vuotisessa historiassa Heikin nuottiavain on järjestyksessään 17.

ILTAMAT 12.11.

Kullervo-kuoro

Jouni Annala

Monna Kamu & Eero Ojanen

Wanhat mestarit tanssittaa

Lippukauppa

Kuorokavalkadi 8.10. 

Lauantaina 8.10. Musiikkitalon lämpiössä esiintyy 20 kuoroa vartin mittaisin esityksin. Kullervo-kuoron vuoro on klo 11.30-11.45

Kuorojen kierros elokuussa

Helsingin juhlaviikoilla on mukana myös Kuorojen kierros, ajankohtana torstai 25.8. Kullervo-kuorolla on kaksi esiintymistä: klo 20 Kauppatorilla ja klo 21 ravintola Oivassa.

NASOM - pohjoismaista kuorojuhlaa!

Kesäkuun alussa Helsingissä vietetään pohjoismaista kuorokavalkadia, Kullervo-kuoro on myös mukana. Lisätietoja ja aikataulut nasomin sivuiltaKevätkonsertti

Maanantaina 16.5. laulamme Hakasalmen huvilassa keväisten treenien aikaansaannoksen. Teemassa näkyy vahvasti viime vuonna edesmenneiden runoilijoiden Ilpo Tiihosen sekä Kirsi Kunnaksen runot, ikioman Heikki Valpolamme sävellyksinä. Emme unohda Ukrainaakaan.

Pidämme kaksi konserttia, ensimmäinen alkaa klo 18 ja toinen kello 19.30.
Lippuja (20€) voi ostaa kuorolaisilta ja verkosta sekä mahdollisesti vielä ovelta - huom, vain käteismaksu tai Mobilepay mahdollinen.

5.12.2021 Itsenäisyyspäivän etkot

Kuorojen kierros on jo kahtena kesänä jäänyt viruksen tähden kiertämättä. Helsingin kaupunki järjestää ylimääräisen kuorojen kierroksen, "itsenäisyyspäivän etkot" sunnuntaina 5.12. Supistetulla Kullervo-kuorolla oli kolme esiintymistä: Malminkartanossa,  Kannelmäessä kauppakeskus Kaaressa ja illan päätteeksi Vanhan Ylioppilastalon portailla. Kylmää oli, mutta tulipahan koettua miten laulaminen kovassa pakkasessa (-17) onnistuu!

Lähtenemmä laulamahan!

Helsingin Vallilassa harjoitteleva Kullervo-kuoro on ahkeroinut tämän syksyn niin erillisin treenipäivin kuin jokamaanantaisin viikkoharjoituksin. Iloitsemme kun saimme syksyllä kuusi uutta laulajaa riveihimme!

Seuraava esiintymisemme tulee olemaan Helsingin kaupungin järjestämä kuorojen (ulkolaulu-) kierros sunnuntaina 5.12. Tästä lisää kunhan itse saamme tietää esiintymispaikat.

Seuraavan oman konsertin järjestämme helmikuussa, 5.2. iltamien muodossa, paikkana Käpylän työväentalo.

Ilpo Tiihonen muistoissamme

Kullervo-kuoro on esittänyt lukuisia Ilpo Tiihosen runoihin taiteellisen johtajamme Heikki Valpolan säveltämiä kuoroteoksia. Leif Laaksosen ottamassa kuvassa Ilpo itsekin on mukana kuoron 70-vuotisjuhlissa.
Muistamme äkillisesti menehtynyttä Ilpoa lämmöllä sekä kiitollisuudella ja otamme osaa omaisten suruun.

Liity Kullervo-kuoron kannatusjäseneksi! Kuoromme korkeatasoinen sointi ei synny itsestään vaan vaatii tiukkaa harjoittelua tarkkojen ohjaajien työstämänä. 50 euron kannatusjäsenmaksulla paitsi tuet kuoroa saat myös yhden pääsylipun kuoron pitämään maksulliseen esiintymiseen. Lähetä sähköpostia osoitteeseen Kullervo-kuoro@outlook.com niin saat tilinumeron ja ohjeet miten varaat itsellesi pääsylipun.

Tähtäimessämme tällä hetkellä on päästä livetreenaaman parina pitkänä päivänä elokuun lopussa ja jatkaa siitä viikkotreenejä yhteisessä salissa.
Marraskuun kuudentena päivänä on iltamat Käpylän työväentalossa.

11.1.2020

Kullervo-kuoron 75-vuotisjuhlakonsertti
VOX HUMANA - IHMISEN ÄÄNELLÄ 
Valkoinen sali, Aleksanterinkatu 16-18, Helsinki
Tule juhlimaan kanssamme!

Eläydy kuoron mukana lastaan ikävöivän rekkakuskin ja rannalle pyöräilevien nuorten matkaan. Jaa kanssamme ilo luonnon pienistä ihmeistä ja huoli sen tulevaisuudesta. Kuule, mitä Lill Lindfors lauloi elokuvassa "Miestä ei voi raiskata". Koe lauluina rakkauden, kaipuun ja ihmisyyden monet kasvot. Tule ihastelemaan Heikki Valpolan säveliä Ilpo Tiihosen, Kirsi Kunnaksen, Eino Leinon ja monen muun taitajan runoihin.
Konserttilippujen ohella myynnissä illalliskortteja konsertin jälkeiseen illanviettoon, joissa vieraina mm Marko Ylönen, Matti Rantanen, Heidi Velamo, Tuija Rantalainen sekä Karkkilan viihdekuoro Heikki Valpolan johdolla.

Iltamat lauantaina 2.11. olivat jälleen täynnä musiikin, runon, laulun ja tanssin juhlaa!

Elokuu 2019: Narva
Elokuun 2019 alussa teimme harjoittelu- ja esiintymismatkan Narvaan. Tässä esiinnymme keskiaikapäivillä.